HerlufsholmKoret

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 2022/2023

Efterår 2022
Vi har haft et begivenhedsrigt år. Året hvor vi skulle fejre korets 75 års jubilæum.

Generalforsamling
Vi startede fredeligt med generalforsamling d. 5. oktober.
Bestyrelsen havde et forslag om en vedtægtsændring: Vi ønskede at bestyrelsen ikke længere skulle bestå af 5 personer og en suppleant, men at vi fremover var mere fleksible, således at bestyrelsen skulle bestå af 4-7 personer samt en suppleant. Den valgte bestyrelse bestemmer selv, om de vil arbejde med en kollektiv ledelse eller udpege en formand. Denne vedtægtsændring blev vedtaget.
3 nye medlemmer blev valgt, således at vi blev 6 bestyrelsesmedlemmer og 1 suppleant.
Det viste sig at være en god beslutning, da vi her ved denne generalforsamling nu er reduceret til 5 medlemmer og ingen suppleant.

Korudflugt
D. 11. oktober var koret på udflugt i egen by. Vi startede med at spise sammen på restaurant Wok and Chopsticks, hvorefter vi gik til Grønnegades Kaserne for at høre Mozarts Requiem. Et par af Herlufsholmkorets sangere deltog i koret. Jesper Grove Jørgensen var dirigent.
Det var en meget dejlig aften med skøn sang og musik.

Øve-dag
Lørdag d. 29. oktober havde bestyrelsen planlagt en øvedag i Bethesda i Karrebæk. Koret mødte talstærkt op, og det var dejligt at have 5 timer, hvor vi havde god tid til at øve vores sange fra efteråret. Det blev en fin dag, hvor vi også havde tid til at hygge os.

Julekoncerter
Traditionen tro havde vi julekoncert d. 7. december i Herlufsholm Kirke. Skal vi sige det sådan: Det blev ikke en af vores bedste koncerter.
Ligeledes traditionen tro, holdt vi julekoncert og -afslutning d. 14. december for Kildemarkscentrets beboere og personale som tak for lån af deres lokale.

Forår 2023 - Sygdom og vikarer
Vi startede igen efter juleferien d. 4. januar og det alt gik som planlagt ind til slutningen af januar, hvor vores dirigent Per Riis fortalte, at han var blevet indlagt med henblik på en større operation.
Det betød, at vi skulle have fat i en afløser i nogle uger. Vores pianist trådte til den første øveaften, og derefter var det en tidligere redningsmand, nemlig Filip Forsberg, der vikarierede.

Inspirationsdag
Lørdag d. 4. februar mødtes vi til en fælles inspirationsdag i Musikskolens lokaler. Det var under overskriften: Musikalske forårsfornemmelser. Dagen blev ledet af Holmegårdskorets dirigent Hanne Winther Knudsen, og hun havde allieret sig med pianisten Marcus Bernack Larsen.
Vi havde inviteret Køgekoret, Næstvedkoret, Holmegårdskoret og Sjølundskoret, og da vi havde søgt og fået fondspenge var hele arrangementet gratis for deltagerne. Der var tilmeldt 107 sangere.
Det blev en forrygende dag, hvor vi gik trætte og glade hjem.

Tilbage efter sygdom
Vores dirigent var heldigvis tilbage efter operationen d. 1. marts – træt, men kunne alligevel øve med os frem til vores næste koncert.

Forårskoncert
D. 30. marts holdt vi forårskoncert i Tybjerg Kirke. Koncerten gik godt og var pænt besøgt.

75 års jubilæum
Vi havde ved sidste generalforsamling besluttet, at nedsætte et jubilæumsudvalg med henblik på at fejre de 75 år Herlufsholmkoret har eksisteret.
Fejringen kom til at bestå flere elementer:
En fejring på Rønnebæksholm d. 11. maj i forbindelse med vores forårskoncert og en festmiddag ugen inden vores korstart efter sommerferien.

Første del af 75 års jubilæet
Reception, Forårskoncert og spisning på Rønnebæksholm
Vi startede med en reception i Herskabsstalden, hvor bl.a. tidligere sangere og andre med tilknytning til koret havde fået en personlig invitation. Der var arrangeret en meget flot udstilling med bl.a. mange fine billeder af Herlufsholmkoret gennem tiderne, og selvfølgelig var der også flere musikalske indslag og taler.
Der var en meget festlig stemning og en god anledning til at genopfriske gamle minder.
Efter receptionen fortsatte vi med jubilæums-/forårskoncert, hvor også duoen Skipperlaks bidrog. Det var en rigtig god og festlig koncert.
Vi afsluttede dagen med spisning og fællessang. Der var også sang og spil ved Per og Phil og et festligt punktum blev sat af Kirsten S. og Lene T. med deres parodi på, hvordan det er, at være gammel i et sangkor.

Ny dirigent
Derefter gik koret på sommerferie, men ikke bestyrelsen. Vi havde endnu en opgave.
Vi havde, inden Per blev syg, talt med ham om, at vi, i betragtning af hans alder, nok snart skulle se os om efter en ny dirigent. Det forstod Per godt, og han ville ikke stå i vejen for dette.
I juni måned fik vi kontakt med Jonathan Ugilt Holten, og vi er rigtig glade for, at Jonathan sagde ja til at være vores nye dirigent.

Anden del af 75 års jubilæet
Jubilæumsmiddag
Ugen inden korstart havde Jubilæumsudvalget planlagt en jubilæumsmiddag – så tæt på jubilæumsdagen d. 1. september som muligt.
Det blev en festlig i aften , hvor vi også havde lejlighed til at sige pænt farvel til Per og goddag til Jonathan.
Så alt i alt et godt jubilæumsår.

Efterår 2023
Vi startede efter sommerferien d. 6. september med vores nye dirigent, og vi synes vi er kommet godt i gang med ny energi og inspiration.

Mange har i anledning af jubilæumsåret ydet en stor indsats ud over det sædvanlige. Ingen nævnt – ingen glemt, men tak til jer alle.

På bestyrelsens vegne
Bett Okholm